Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Tågstoppet mellan Ängelholm och Helsingborg hävs vid 15.30-tiden

Dagens elfel som orsakades av en fågel i Ödåkra hävs nu på eftermiddagen.

Trafikvärdar förmedlar information till resenärer på Knutpunkten i samband med elfelet.Bild: Cinna Gärdenfors
Felet, som inträffade tidigt i morse, påverkade all trafik på sträckan i båda riktningarna och inga tåg kunde köra. Den konkreta förklaringen till elfelet var att en fågel satt sig på ett olyckligt ställe.
– Det är en fågel som kommit i kontakt med spänningsförande och jord. Det gör att det blir så varmt att det bränner av ledningarna, säger Daniel Andersson, arbetsledare på Infranord som under dagen lagat felet.
Fågeln fick plikta med sitt liv för misstaget att sätta sig på fel plats och arbetet med att laga ledningen har pågått hela dagen. Strax efter klockan 15.30 kommer tågen åter att börja köra igen. Första tåget går från Helsingborg norrut mot Ängelholm klockan 15.39
Ledningen gick av precis norr om Björkavägen norr om Ödåkra station. Att fåglar orsakar elfel är ovanligt med det händer då och då enligt Daniel Andersson, arbetsledare på Infranord.
Reparationsarbetet påverkade inte bara järnvägen utan också järnvägsövergången vid Björkavägen. Under dagen var det stundtals svårt att ta sig fram.
Skånetrafiken har satt in bussar som ersatt tågen under dagen.
Skånetrafiken har också hänvisat till busslinje 506 som normalt går mellan Ängelholm och Helsingborg.
Gå till toppen