Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Futsal-SM till Helsingborg för tredje året i rad

Ulf Andersson, vice ordförande i Helsingborgs fotbollklubbars allians.Bild: Niklas Gustavsson
2017 arrangerades futsal-SM för flickor och pojkar 15 och 17 år för första gången i Helsingborg. Tidigare i år dök turneringen återigen upp i staden – och 2019 blir det tredje gången gillt.
– Ja, det är klart nu, säger Ulf Andersson, vice ordförande i HFA (Helsingborgs fotbollklubbars allians) och högst ansvarig för arrangemanget.
Ulf Andersson fortsätter:
– Svenska fotbollförbundet är väldigt nöjda med vårt arrangemang, våra lokaler och hela det koncentrerade upplägget med att lagen bor och äter på Olympiaskolan och spelar i arenan och Idrottens hus.
HFA och medlemsklubbarna arrangerar turneringen som ska spelas den 1 till 3 mars nästa år. 15- och 17-åriga flickor och pojkar ska alltså spela och lag kommer från hela landet för att delta. Det är åtta lag i varje klass, sammanlagt 32 lag.
Futsal växer snabbt och starkt, men i Skåne har sporten ännu inte fått fäste. Ulf Andersson vill ändra på det.
– Ju mer vi får propagera genom riktigt spel ju större chans finns att futsal kan slå igenom även här nere. Skåne, Småland och Halland är inte bra, men vi fick skånska mästare i år. Borgeby flickor 17 blev svenska mästare, säger han och tillägger:
– Du borde själv komma och kolla, de här killarna och tjejerna som spelar är otroligt tekniska.
Gå till toppen