Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Världskänd illustratör donerar verk till Dunkers

Helsingborgs museers samlingar har fått en gåva från Australien.

– Det här är fantastiskt roligt, säger utställningsproducenten AnnCatrin Gummesson.
AnnCatrin Gummesson i samband med att Shaun Tan-utställningen öppnade på Dunkers i april i år.Bild: Britt-Mari Olsson
Just nu pågår utställningen Lost Things på Dunkers. Där visas bilder och filmer av den välkända och Oscarsbelönade konstnären och illustratören Shaun Tan.
Läs också Oscarsbelönade illustratören Shaun Tan ställer ut på Dunkers i Helsingborg
En av filmerna har Shaun Tan gjort specifikt för Dunkers. Det är en kort "välkommen till utställningen"-film där illustratören tecknar kulturhuset med några av sina typiska figurer sittande på taket.
Shaun Tans blyertsteckning som han nu skänkt till Dunkers.
Nu har Shaun Tan skänkt originalillustrationen till Dunkers.
– Vi fick den för några dagar sedan med post från Australien och den ska nu ramas in och kommer att kunna ses på utställningen, säger AnnCatrin Gummesson, utställningsproducent på Dunkers och den som ansvarat för Shaun Tan-utställningen.
– Det här är fantastiskt roligt. Shaun Tan är ju inte bara en av världens främsta illustratörer utan han har ju dessutom gjort teckningen specifikt för Dunkers.
Shaun Tan fick 2011 både en Oscar för bästa kortfilm och en ALMA, världens mest prestigefyllda pris inom barn- och ungdomslitteratur. Hans donation kommer att ingå i Helsingborgs museers samlingar.
Gå till toppen