Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Vikens världsback flyttar till Gotland

Den Höganäsfostrade VM-vinnaren har gjort klart med en ny klubb i svenska superligan.

Efter fem säsonger i Pixbo har NV-skånska toppbacken Stephanie Boberg bestämt sig för att flytta till Gotland och därmed blir det spel i Endre.
Stephanie Boberg har precis avslutas sin bästa säsong hittills, men efter fem lyckade år i Göteborg ska Vikentjejen ta nästa steg i sin utveckling. Boberg har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt med Endre och därmed flyttar hon till Gotland.
– Det är ett stort steg, men inte så drastiskt som det kanske låter. Först och främst vill jag säga att det här inte har något med Pixbo eller själva innebandyn att göra, men jag kände att det var dags att testa något nytt.
Stephanie Boberg började sin karriär hemma i Höganäs IBF och flyttade sedan till FBC Engelholm som 15-åring. Där pekade utvecklingskurvan spikrakt uppåt och det har den fortsatt med även under åren i Pixbo.
– Jag trivs bra i Göteborg, jag har haft en härlig tid i Pixbo och jag har fått utdelning för allt slit jag lagt ner. Nu känns Endre och Gotland helt perfekt, jag kommer till ett mindre ställe igen och det blir ett lyft för hela min livssituation, säger landslagstjejen om sin flytt.
Den 24-åriga backen har svarat för en helt strålande säsong; Stephanie Boberg har bland annat öst in poäng som aldrig förr, och många klubbar har visat intresse. Men valet föll alltså på Endre, som kom femma i superligan (åkte sedan ut mot Täby i kvartsfinalen).
– Endre har ett fantastiskt lag, med väldigt stor potential och för egen del har jag ju inte tänkt stanna i utvecklingen. Jag tror att flytten ska kunna lyfta mig ännu mer och att jag ska fortsätta lära mig nya saker.
I Gotlandsklubben gör man naturligtvis tummen upp för sin prestigevärvning och i ett pressmeddelande rankas Stephanie Boberg som den mest meriterade värvningen i klubbens historia:
– Stephanie är i våra ögon en av världens bästa backar och hon kommer att tillföra mycket med sin spetskompetens, säger Jonas Åström i sportkommittén.
Innan det nya äventyret drar igång på allvar ska Stephanie Boberg avsluta sina psykologistudier i Göteborg och sedan väntar även spel i student-VM i Polen.
– Förra gången fick vi stryk i finalen, på straffar. Så där är vi ute efter revansch, försäkrar Stephanie Boberg.
Fakta

Stephanie Boberg

Ålder: 24 år, född den 10 maj 1994.

Position: Back.

Klubbfattning: Höger.

Moderklubb: Höganäs.

Övriga klubbar: Engelholm, 2009-2013, Pixbo 2013-2018, Endre 2018-.

Meriter: VM-guld 2017, SM-guld 2016, 30 A-landskamper, 160 SSL-matcher.

Gå till toppen