Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Karims straffmiss kostade segern

Sadat Karim kunde blivit matchvinnare, men istället fick han och BoIS nöja sig med 0–0 mot Halmstad.

Forwarden Sadat Karim och och tränaren Agim Sopi efter slutsignalen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Superettan
BoIS (0)
Halmstad (0)
Det var i slutminuterna av första halvlek det hände. Efter en miss i Halmstads försvar blev Edafe Egbedi fälld. Domaren Granit Maqedonci pekade på straffpunkten, men Karims straff gick i princip mitt i mål lågt. Alltså inga större problem för Halmstads målvakt Malmolm Nilsson att rädda.
Det hände inte särskilt mycket i början av den här matchen, men det som hände stod Halmstad för. BoIS hade svårt att få igång sitt spel, men det blev heller aldrig särskilt farligt framför Amr Kaddoura i hemmamålet. För gästernas del handlade det ofta om islänningarna Tryggvi Hrafn Haraldsson och Höskuldur Gunnlaugsson. Halmstads bästa chans i första halvlek fick dock rutinerade Johan Oremo, när han kom loss till höger i straffområdet. Han valde att passa, men hittade ingen medspelare framför mål.
BoIS kom bättre in i matchen ju längre halvleken led. Sadat Karim hade ett par chanser att ge hemmalaget ledningen iyan att lyckas. Den allra bästa var från straffpunkten i precis innan paus. Edafe Egbedi blev fälld efter ett jättemisstag i Halmstadförsvaret, men Karim slog en dålig straff som Malkolm Nilsson i HBK-målet räddade enkelt.
– Vi vet att han slår straffarna ungefär där, säger Nilsson till Cmore i paus.
Han fortsätter:
– Vi börjar riktigt bra även om vi inte skapar så mycket. Sen tar BoIS över. De kanske får energi av att de får straff.
BoIS fortsatte på den inslagna vägen och var det bättre laget i början av andra halvlek, men hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. Med timmen spelad kom Filip Pivkovski in istället för Bahrudin Atajic Halmstad lyfte upp spelet och efter en dryg kvart spelade Pontus Silfver fram Tryggvi Hrafn Haraldsson, som inte fick avslutet på mål.
Haraldsson var också inblandad i nästa stora chans för Halmstad, när han kom i ett bra läge till vänster i straffområdet. Passningen nådde Jesper Westerberg, men hans skott gick över. Det var långt mellan chanserna, men med kvarten kvar sköt Adi Nalic ett hyfsat skott som Malkom Nilsson fick anstränga sig lite för att hålla. Nalic fick ett liknande läge minuterna senare, men även då räddade Nilsson. Annars var det som sagt ingen större match på ip.
Jämfört med förlusten mot Frej var det här ändå ett steg i rätt riktning för BoIS. Även om hemmalaget hade den klart bästa chansen var oavgjort rättvist.
– Jag är inte nöjd med 0–0. Vi gör en väldigt bra arbetsinsats, men får inte in bollen, säger Adi Nalic till Cmore efter matchen.
Gå till toppen