Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

EVS-profilen får oväntad chans i landslaget

Hon visste själv ingenting, men nu kan EVS-liberon Veri Rizzoll göra comeback även i landslaget.

Veri Rizzoll gjorde en lysande säsong när EVS vann SM-guldet och nu har hon återigen blivit ett namn för Österrikes landslag.
Det är nästan tio år sedan hon var med senast och efter så lång tid trodde Veri Rizzolli att hon var bortglömd. Men nu dyker Engelholms libero plötsligt upp i Österrikes landslagstrupp igen – utan att hon själv haft en aning om det.
– Jo, det är faktiskt sant. Jag hade inte hört något, varken från förbundet eller från tränarna, men nu har jag tydligen blivit intressant igen, skrattar den färska SM-guldvinnaren.
Förbundskaptenen Svetlana Ilic har presenterat en bruttotrupp inför stundande EM-kval och där ser vi att Veri Rizzolli är en av tre uttagna liberospelare. Det var Örebros landslagstjej Diana Lundvall som först uppmärksammade det här, när hon var inne och kollade på nätet.
– Det är klart att jag blev förvånad, eftersom jag inte hört ett ljud. Men nu har jag haft lite kontakt med lagkaptenen, på Facebook, och jag måste erkänna att jag är ganska sugen.
Vi skrev om Veri Rizzoll och hennes lysande EVS-comeback inför en av vårens SM-finaler. Då konstaterade vi bland annat att hon inte var aktuell för det svenska landslaget, eftersom hon spelat tävlingsmatcher med Österrike. Men nu kanske det trots allt blir en återkomst även internationellt.
– Jag har aldrig spelat ett EM, men nu när fler lag ska vara med ökar ju chanserna att Österrike kan kvala in och det hade varit skoj. Men vi får se, jag har inte bestämt mig, jag har ju ett jobb att sköta också.
Eftersom bara två andra spelare är uttagna på den här positionen – en av dem är för övrigt förra EVS-aren Sophie Wallner – är Veri Rizzoll i allra högsta grad aktuell och hon tvivlar egentligen inte på sin kapacitet.
– Jag vet i och för sig inte riktigt var jag står på den här nivån, men jag ser mig själv som den bästa liberon i den här truppen. Så jag lär nog få spela, om jag tackar ja.
Samtidigt funderar Veri Rizzoll på sin volleyboll-framtid även här på hemmaplan. Sportchefen Fredrik Tågsjö ser gärna att den rutinerade försvarsspecialisten tar ytterligare en säsong i EVS och Rizzoll stänger inga dörrar.
– Jag ska först få ordning på mitt knä och väntar på en ordentlig röntgen. Men det är inte alls omöjligt att jag fortsätter och jag blir kvar i klubben i vilket fall som helst. Jag är redan med och hjälper till lite, runt laget.
När det gäller nye tränaren Patrick Aparicio är Rizzoll bara positivt inställd:
– Jag vet vad Patrick står för och jag tror att han kan utveckla både klubben och alla unga spelare. Nu måste vi ta krafttag, för att få fler tjejer att fortsätta lite längre. Som det är nu är det ju alldeles för många som slutar alldeles för tidigt.
Gå till toppen