Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Feministiskt initiativ ställer upp i kommunvalet

Feministiskt initiativ kommer att ställa upp i Helsingborgs kommunval. Det är första gången som partiet går till val lokalt här, men ännu saknas en färdig valplattform.

– Det har varit svårt att få igång folk, men nu har vi några som är villiga att ställa upp. Vi tänker försöka komma in i fullmäktige, säger Jenny Berg, ordförande Feministiskt initiativ i Helsingborg.
I riksdagsvalet 2014 fick partiet 1,92 procent av väljarnas röster i Helsingborg, i år hoppas Jenny Berg att de ska öka ytterligare några procent.
Beslutet att ställa upp klubbades igenom för mindre än en vecka sedan, och de har ännu varken skickat in någon valsedel eller formulerat ett valprogram.
– Det är i sista minuten som det blir bestämt, men vi har haft diskussioner om att ställa upp ett tag och det har varit målet hela tiden. Vi vill vara ett feministiskt perspektiv och förändra makten, säger Jenny Berg.
Vilka frågor vill ni driva i Helsingborg?
– Vi håller på att jobba på det. Vi har pratat om att det ska finnas en obligatorisk utbildning för skolpersonal och anställda i offentlig förvaltning i antidiskriminering, säger hon.
Valplattformen ska färdigställas så snart som möjligt, berättar hon.
Men en sak är de säkra på redan nu, Landborgsgaraget vill de inte ställa sig bakom.
– Vi känner att staden redan är belastad med mycket trafik. Vi hade hellre sett att man planerade trafiken runt centrum.
I Helsingborg har partiet knappt femtiotalet medlemmar, där ungefär 15 personer är aktiva, berättar Jenny Berg. Hon gick själv med i partiet för drygt fyra år sedan och är än så länge enda namnet på vallistan.
– Nu har vi fortfarande mycket jobb framför oss. Målet är att komma in i maktens korridorer, det är ju där besluten tas.
Gå till toppen