Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotboll ger prischock i Kiev

Champions League-cirkusen har kommit till Kiev i Ukraina. Och det märks verkligen på prisnivån. Fotbollssupportrar vittnar om skyhöga priser för hotell och flyg.

Finalen på lördag mellan Real Madrid och Liverpool spelas på Olympiastadion. Arkivbild.Bild: Efrem Lukatsky/AP/TT
I torsdags kväll möttes Wolfsburg och Lyon i damernas final och på lördagen spelar Real Madrid och Liverpool när herrfinalen avgörs. Men de supportrar som vill stötta sina lag på plats i Champions League-finalen får betala svindyrt.
Att bo i Kiev eller att resa dit under finaldagarna har verkligen blivit en utmaning för plånboken, rapporterar flera medier.
CNN skriver till exempel om ett hotell som enligt sajten Booking.com skulle kosta 859 pund, cirka 10 000 svenska kronor, lördagen den 26 maj. En vecka senare kostar det 16 pund att bo på hotellet.
Kate Higgins-Jackson, 25 år, från Irland är på semester i Ukraina. Till vardags arbetar hon i Afghanistan.
– Jag bor på samma vandrarhem i början av semestern. Nu, när jag kom tillbaka två veckor senare, var det tre gånger så dyrt. Men jag har lyckats förhandla med dem, och de har varit snälla och gjort skillnad på gäster som ska på matchen och övriga gäster. Så jag betalar mindre än de andra, säger hon till TT.
En av alla Liverpool-supportrar i Kiev är Christian Anthony, 30 år.
– Det är mycket som är dyrt, men vi har löst det ganska bra. Jag har betalat ungefär 700 pund för fyra nätter, säger han till TT.
– Och vi bokade och betalade på samma gång. Jag har fått höra av vissa att de har bokat hotellrum billigt och sedan har de fått mejl från hotellägaren som då har avbokat deras rum och höjt priserna ännu mer.
Christian Anthony har ännu inte fått tag i en biljett till matchen, men han tror inte att det ska bli några problem att hitta en.
– Jag har ärligt talat inte försökt så mycket, men har ändå blivit erbjuden att köpa flera stycken.
Gå till toppen