Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Toppback hem till Åstorp – efter ett år i Malmö

Här är senaste nytt i Åstorp/Kvidinge: Toppback återvänder och poängkung stannar.

Linda Nilsson blir en tung förstärkning i Åstorp/Kvidinge, efter en SSL-säsong i Malmö.
Thomas Hansson gör comeback som tränare och nu kan Åstorp/Kvidinge också presentera sitt första nyförvärv inför nästa allsvenska säsong. Den 21-åriga backen Linda Nilsson återvänder nämligen efter en säsongs spel med Malmö i Svenska Superligan och här gör Åstorpsklubben ett rejält klipp.
– Linda hade egentligen två år kvar på sitt kontrakt, men det fanns en klausul som gjorde det möjligt för oss att lösa det här, nu när hon ville komma tillbaka, säger Lennart Hultberg, senioransvarig i klubbledningen.
Linda Nilsson gjorde 25 stycken SSL-matcher under sin debutsäsong i högsta ligan och Malmö ville gärna att hon skulle stanna. Men i Åstorp/Kvidinge gör man naturligtvis tummen upp, precis som när det gäller beskedet om att Andreas Bremer kör vidare, trots herrlagets degradering från allsvenskan till division 1. Andreas Bremer gjorde i våras ett gästspel i SSL-laget Växjö och flera andra svenska toppklubbar har jagat Bremer under våren. Till slut stod valet mellan FC Helsingborg och Åstorp/Kvidinge.
– Andreas har allt och jag är oerhört glad att han stannade kvar, det här är en väldigt viktig pusselbit för oss, kommenterar tränaren Conny Camper.
Därmed återstår bara en forwardsplats att fylla innan den nya truppen är komplett och vi kan konstatera att Åstorp/Kvidinge, trots nerflyttningen, fått behålla i stort sett alla viktiga kuggar. Joakim Larsson och Jacob Eliasson gick tillbaka till Röke redan i vintras och Felix Carlgren flyttar söderut. Annars har till exempel även Joachim Rosengren och Mattias Bremer nobbat SSL-anbud under våren.
– Alla trivs i klubben, säger Lennart Hultberg och menar samtidigt att de senaste uttagningarna av Clara Hansson och Mikey Carlsson till U19-landslagen är ett nytt bevis på att Åstorp/Kvidinge jobbar på rätt sätt.
Gå till toppen