Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Låt oss också få drömma lite, även om det bara är om stranden i Falsterbo

Det går helt utmärkt att vara för gratis sommarkort för både pensionärer och ungdomar. Det hoppas i alla fall jag på tills nästa sommar. Tills dess: Låt oss unga också drömma lite, även om det bara är till stranden i Falsterbo eller museerna i Lund. Bilden är från Falsterbo.Bild: Magnus af Geijerstam
För några dagar sedan gick äntligen förslaget om gratis sommarkort till ungdomar i Skåne igenom. Mina vänner och jag är lyckliga. Vi ska åka överallt, se allt och vara tillsammans hela tiden. Ja, ja, vi får se hur det blir med det där när sommarjobb och plugg inför kommande läsår gör sig påminda.
Jag blir lite ledsen när jag ser alla insändare som skrivits i tidningen sedan förslaget om sommarkorten först kom på tapeten. Jag tycker också att det är synd att äldre inte räknats in i satsningen. Likaså hur känslokallt äldre ofta behandlas i vårt samhälle idag i stort. Ändå kan jag inte låta bli att undra över hur dessa äldre, som påstås ha arbetat och slitit så ädelt förr, tillbringar sin tid med att pränta ner missunnsamma insändare idag.
Jag skräpar inte ner, pratar högt eller har fötterna någon annanstans än på golvet när jag åker tåg. När jag äntligen står på perrongen med det där sommarkortet i handen i sommar är det inte för att festa eller supa eller elda upp mina föräldrars alla besparingar. Jag vill bara få se lite mer av Skånes natur och kultur utan att behöva ha dåligt samvete över vad tågbiljetten kostar för en gångs skull. Inte alla familjer har råd att låta sina barn resa runt under sommarlovet. Sommarkortet ger alla barn en chans att få resa åtminstone lite grann i sommar. Allmänbildningen man får av detta (och som det ofta påstås att vi unga saknar) kan ni se som ett litet plus på kanten.
Har inte ni äldre också varit unga och drömt er bort lite grann? Jag tror inte ni hade skrivit några bittra insändare om detta hade införts då er generation gick i skolan. Förbättring i en del av samhället förhindrar inte förbättring i en annan. En sak är klar, nämligen att avundsjuka inte kommer att åstadkomma någon förbättring alls.
Det går helt utmärkt att vara för gratis sommarkort för både pensionärer och ungdomar. Det hoppas i alla fall jag på tills nästa sommar. Tills dess: Låt oss unga också drömma lite, även om det bara är till stranden i Falsterbo eller museerna i Lund.

Lotta

Läs mer: Skriv på Min mening
Gå till toppen