Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Loppisen där alla har jord under naglarna

Plantor, växter, krukor, fröer och allt annat som här trädgården till. På lördagen var det dags för trädgårdsloppis i Citadellets koloniområde.

Gunilla Christensen har det mesta hon behöver hemma i trädgården, men fyllde på med ett par växter.Bild: Emelie Malmros
Gunilla Christensen har egentligen redan en hel trädgård med växter, men det blev ändå ett besök på trädgårdsloppisen vid Citadellkolonierna på lördagen.
– Jag har en gårdsplan med några stora tomma krukor, säger hon, och har nu köpt på sig ett par gröna växter för att fylla ut krukorna.
Hemma har hon bland annat äpple- och körsbärsträd.
– Att ta tillvara på frukt och bär det är lätt. Det är många som vill ha, säger hon.
På lördagens loppis kantar bord med växter, krukor, sylt och trädgårdstillbehör vägen genom koloniområdet. Det säljs också fika och bjuds på underhållning med Kulturskolans elever.
Arvid och Sebastian Nilsson bestämde sig för att ta en tur genom koloniområdet när det var marknadsdags. Arvid, 6, gillar rödbetor, men den här gången blev det tomatplantor som fick följa med hem.Bild: Emelie Malmros
Kulturskolans elever stod för underhållningen, bland dem var Karina Ljunggren som sjöng låten "One moment in time".Bild: Emelie Malmros
Sebastian Nilsson och sonen Arvid, 6, kan inte precis kalla sig trädgårdsentusiaster, men har fyllt cykelkorgen med tomatplantor och trädgårdsprydnader.
– Men man vill gärna vara trädgårdsentusiast, särskilt nu på sommaren, säger Sebastian Nilsson.
Bodil Heegaard är med som säljare på den lilla marknaden för första gången. Det börjar bli utplockat på bordet, men än finns några plantor med brysselkål, daggkåpa, rabarber och ett par syltburkar kvar. Allt är odlat i hennes koloniträdgård på Citadellet.
– Jag odlar mest för att ge bort, men en del äter jag själv, säger Bodil Heegaard.
Hon har haft sin koloni i fyra år, och berättar om en fin gemenskap med grannarna på området.
– Jag har alltid haft en dröm om en koloni, säger hon.
– Man kommer i kontakt med folk på ett helt annat sätt i grönskan och med jord under naglarna. Och det är ett trevligt område att promenera runt i.
Bodil Heegaard gillar både gemenskapen och odlingen på kolonin.Bild: Emelie Malmros
Det mesta som är grönt och växer såldes på koloniloppisen på lördagen.Bild: Emelie Malmros
Den årliga marknaden brukar vara välbesökt, så även i år.Bild: Emelie Malmros
Från kaktus till pelargon. På loppisen fanns det mesta i växtväg.Bild: Emelie Malmros
Gå till toppen