Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÖVK-profil får nyckelroll i jakten på en ny tränare

Örkelljungas nye sportchef kastas rakt in i hetluften och jakten på en ny tränare närmar sig en lösning.

Efter sin aktiva karriär har Robin Andersson varit assisterande tränare, men nu blir han ny sportchef i Örkelljunga.
En svår knäskada satte stopp för karriären alldeles för tidigt, men Robin Andersson har fortsatt som ledare och nu tar han steget upp som ny sportchef i Örkelljunga.
– Vi har egentligen inte den titeln i ÖVK, men jag är ordförande i elitsektionen och det är väl samma sak. Kalla det vad du vill, det här ska bli väldigt spännande och roligt.
Den 28-årige Örkelljungapågen var under flera år en av publikfavoriterna hemma i "skolådan", men redan som 25-åring tvingades Robin Andersson lägga ner sin satsning. Därefter har han hjälpt Jonas Svantesson som assisterande tränare och suttit med i elitsektionen.
– Jag var lite mätt på den rollen, som assisterande, så jag bestämde mig ganska tidigt att jag skulle lägga av, redan innan det var klart att också Jonas slutar. Sedan håller vi på att sätta en ny organisation och då blir det en del förändringar.
Tre av medlemmarna i den gamla elitsektionen går in i huvudstyrelsen; Jonas Emgård, Oskar Nilsson och Bengt Olsson, och Robin Andersson bangade inte när han fick frågan om att ta över ansvaret för A-laget.
– Det här är nästan som att spela i ett lag, vi har en suverän sammanhållning, och det har gett mig energi. Därför ställer jag gärna upp, trots att jag har mycket annat just nu, bland annat mitt eget bröllop...
Andersson betonar gärna att det inte är något enmansjobb, långtifrån, och ÖVK-veteranerna Kalle Sandberg, Niklas Hugosson och Leif Björck samt Jörgen Larsson, tidigare tungt namn i Svedala, sitter också kvar i elitsektionen.
– Vi har en väldigt stor kompetens i klubben, även i övrigt, så jag känner mig trygg. Det här ska säkert bli bra.
ÖVK hoppas få behålla stora delar av vårens SM-medaljörer, även om passaren Emil Carlsson bestämt sig för att sluta. Men prio ett just nu är förstås att göra klart med en ny tränare – "Innan dess kommer vi inte så mycket längre med det andra" – och enligt Robin Andersson är en lösning på gång.
– Vår ambition är att fortsätta med en tränare på heltid och vi har haft kontakt med flera tänkbara namn. Ingenting är färdigt, men känslan är bra.
ÖVK-ledaren vill inte kommentera namn, men Robin konstaterar själv att ett par heta alternativ – Patrick Aparicio och Per-Anders Sääf – redan bestämt sig för andra klubbar.
Dessutom bekräftar han att Kristian Lund har varit uppe för diskussion.
– Han är ju gammal ÖVK-are. Men som sagt, det finns ganska många namn på vår lista...
Gå till toppen