Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Kemibolag minskar sin personalstyrka i Helsingborg

Kemikoncernen Clemondo stänger sin produktion i småländska Rörvik och flyttar verksamheten till Helsingborg där 5-10 anställda riskerar sina jobb.

Clemondo tillverkar bland annat spolarvätska och andra kemiprodukter för fordonsvård.Bild: Barbro Hallin
Clemondo, som tidigare hette Lahega, utvecklar och säljer kemiprodukter för fordonsvård, industri och hygien.
För att öka effektiviteten och sänka kostnaderna planerar kemibolaget nu att omstrukturera sin organisation i Rörvik och Helsingborg. Åtgärdsprogrammet drabbar totalt ett 20-tal medarbetare, varav knappt hälften i Helsingborg där bolaget kommer att outsourca en del säljfunktioner.
– Åtgärderna är helt nödvändiga för att vi ska stärka vår lönsamhet och konkurrenskraft. Samtidigt satsar vi på Helsingborg som produktionsenhet, och där har vi fortfarande en stor kapacitet, säger Erik Hantoft, vd Clemondo Group.
Förändringarna ger en årlig kostnadsminskning på totalt 12 miljoner kronor, och besparingarna beräknas slå igenom fullt under 2019. Bolaget har inlett förhandlingar med de fackliga organisationerna om hur neddragningarna ska genomföras.
Fakta

Clemondo

Säte: Helsingborg.

Antal anställda (2017): 97.

Omsättning (2017): 300 miljoner kronor.

Resultat efter finansiella poster (2017): minus 4,6 miljoner kronor.

Gå till toppen