Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Skånskt husdjursföretag växer med nya förvärv

Dogman växer. Företaget som är inriktat på husdjursprodukter köper Djurriket i Helsingborg samt Göteborgs största zoobutik.

AB Dogman har sedan 2010 sin bas i Åstorp. Här finns kontor och centrallager. Företaget säljer tillbehör för husdjur under egna varumärken samt marknadsför produkter från internationella leverantörer. Dogman säljer främst till den nordiska marknaden, men även länder som Estland, Polen och Grekland.
Bolaget omsatte 290 miljoner kronor under 2016 med 80 anställda och ett rörelseresultat, EBIT, på 26 miljoner.
Nu växer verksamheten. Dogman har förvärvat Huveröds Hund & katt i Göteborg samt Djurriket i Helsingborg. De två verksamheterna har en sammanlagd omsättning på 35 miljoner kronor. Tanken är att de i huvudsak ska fortsätta som idag.
Svenska husdjursägare lägger stora belopp på sina djur samtidigt som det sker förändringar i branschen.
– Konsolideringen inom zoofackhandeln ökar för varje dag och inom de närmaste åren kommer det att vara en stor kedja som dominerar hela branschen. Genom våra butiksförvärv och genom att knyta fler fria fackhandlare till vårt franchisekoncept kommer vi att bli ett lokalt alternativ för konsumenterna, säger Pierre Olofsson, vd för Dogman, i ett pressmeddelande.
Läs mer: Skånsk leverantör av husdjursartiklar köper norska zoobutiker
Läs mer: Dogman flyttar från Lund till Åstorp
Gå till toppen