Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är nästa pusselbit i mästarnas lagbygge

En viktig kugge förlänger och det öppnar för att den högaktuelle landslagspassaren väljer Engelholm.

Klara Andersson har gjort två säsonger i Engelholm och nu är det klart att den landslagsmässiga liberon stannar i mästarklubben.
För ett par veckor sedan blev Patrick Aparicio klar som tränare efter mästarcoachen Per-Anders Sääf och nu kan Engelholm presentera ytterligare en pusselbit i sitt nya lagbygge. Liberon Klara Andersson, 21 år, har förlängt sitt kontrakt med EVS för ytterligare två år framåt.
– Klara är en härlig lagspelare och vinnarskalle, så det är klart att vi är väldigt nöjda med den här lösningen, säger sportchefen Fredrik Tågsjö.
Klara Andersson är fostrad i Göteborgsklubben Tuve och kom till EVS efter sin tid på volleybollgymnasiet i Falköping. Efter spel på en rad olika positioner har hon vuxit ut till en utmärkt libero och Tågsjö ser en väldigt stor potential.
– Klara har mer att lära i försvarsspelet, men hon är en mycket bra servemottagare, vår kanske allra bästa. Så jag tycker att hon redan nu borde ha varit med i landslaget.
Med ett nytt kontrakt för Klara Andersson och med hemvändaren Julia Axelsson Svärd, tillbaka efter en säsong i Lund, har EVS klart med sex spelare och det är fler än normalt, vid motsvarande tid på våren. Tilde Thun, Matilda Ekholm, Kirsten van Leusen och Nora Andersson är kvar ur vårens mästargäng och dessutom snackar EVS framtid med liberon Veri Rizzoll och andrepassaren Sofia Erlandsson.
– Där är vi inte riktigt klara, men vi hoppas att båda fortsätter.
På minussidan står Fanny Andersson, som blir proffs i Finland, och Elsa Arrestad, vars knä sätter stopp för en fortsatt satsning. Dessutom lutar allt, som vanligt, åt att de tre utländska proffsen; Kaleigh Nelson, Tess Rountree och Emily Sklar, lämnar klubben efter bara en säsong.
– Just nu är det prio ett att lösa passarfrågan och sedan vill vi gärna ha in en svensk spelare till. Vilken position spelar mindre roll, men det avgör sedan hur vi ska jobba med rekryteringen av utländska tjejer.
När det gäller passare har vi redan skrivit om att Vilma Andersson står högst upp på önskelistan och att hennes storasyster Klara bestämt sig för att stanna bör tala för EVS.
– Kanske det. Vi hoppas att det ska lösa sig, Vilma är en talangfull spelare vi verkligen vill satsa på.
Vilma Andersson är just nu med landslaget, som gör succé i European League. Senast, när Sverige slog Estland, var den EVS-aktuella passarens inhopp en bidragande orsak till vändningen och under onsdagskvällen möts lagen igen.
Nu har Sverige favör av hemmaplan, matchen går i Nyköping, och blir det en ny seger är gruppsegern i stort sett i hamn.
Gå till toppen