Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

SM-vinnarna väljer spel i ÖVK den här sommaren

De två beachmästarna går över till Örkelljunga, i en satsning på internationellt spel.

Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot gör en fortsatt satsning på beachen och nu spelar de för ÖVK även där.
Fjolårets svenska mästare har bestämt sig: De kör tillsammans även den här sommaren, men den här gången kommer de att spela för Örkelljunga. När de vann SM representerade Peter Lundgren IFK Helsingborg och Jakob Wijk Tegenrot Malmö BC – nu får ÖVK två prima förstärkningar även på beachen.
– Det blir enklare så här, inte minst i vår jakt på lokala sponsorer, tycker Peter Lundgren. Dessutom tycker vi att det är kul att kunna spela för sin riktiga klubb, om man säger så.
Ett tag var det annars osäkert om det skulle bli en fortsatt satsning och Jakob Wijk Tegenrot hade vissa planer på att byta partner. Men fjolårets framgångsrika duo är redan igång med årets säsong och förutom att de gärna vill försvara sin SM-seger hägrar också internationellt spel.
– Vi började med att vinna en mindre tävling i Svedala och sedan ställde vi upp i en turnering i Danmark. Det gick så pass bra att det gav mersmak och nu siktar vi på att komma ut på världstouren, senare i sommar.
Eftersom Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot aldrig varit ute på den internationella scenen saknade de rankingpoäng inför Nevza-tävlingen i Odense. Det innebar tuffast tänkbara lottning, men efter en inledande förlust blev det två segrar och det gav en 13:e plats i det starka fältet.
– Det måste vi vara nöjda med, inte minst med tanke på att vi knappt tränat ihop på länge och att det här var vår första riktiga tävling i år, säger Peter Lundgren.
Det här veckoslutet väntar spel på Challengetouren, i Göteborg, och sedan startar SBT, den svenska touren, helgen därpå.
– Sedan kommer ett lägligt uppehåll, på några veckor, eftersom jag ska bli pappa i den vevan, berättar Peter Lundgren. Men om allt klaffar har vi redan bestämt att vi ska spela i Norge, i slutet av juni.
När det gäller spelet inomhus och kommande säsong står dörren fortfarande öppen. Trots vissa skadeproblem bidrog både Lundgren och Wijk Tegenrot till Örkelljungas SM-brons och klubben vill förstås behålla sina stjärnor, även i den "riktiga" volleybollen.
– Vi avvaktar, men det är ju inte alls omöjligt att det blir en säsong till. Fast först vill man ju se vilken tränare vi får, säger Peter.
Fakta

Touren drar igång i Uppsala

Så här ser programmet ut för SBT, Swedish Beach Tour, den här sommaren:

8-10 juni: Uppsala.

13-15 juli: Göteborg.

20-22 juli: Kalmar.

10-12 augusti: Nyköping.

16-18 augusti: Örebro.

SM avgörs i år på Tylösand, med start 30 juli.

Gå till toppen