Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Linn Grant: ”Jag tror banan kan passa mig”

En tropisk storm har dragit förbi i Alabama. Nu ska Linn Grant ta sig an en fuktig hetta och en tuff US Open-bana.

Linn Grant.Bild: Sven-Erik Svensson
Linn Grant anlände till Shoal Creek, Alabama, med sina föräldrar i lördags kväll lokal tid. 18-åringen från Viken har testat US Open-banan, men annars mest fått hålla till inomhus. När vi får kontakt sent på tisdagen säger hon att det regnat oavbrutet sen i måndags morse.
– Det är en tropisk storm som dragit in, så just nu är banan helt avstängd, säger hon. Vi har sett bilder på tv, det är floder med vatten längs vägarna. Men det värsta är nog över, så på torsdag ska det inte vara några problem. Lite blött bara.
Läs också Linn Grant om US Open-biljetten: ”Jag har nog inte fattat det än”
I söndags gick Linn Grant alla 18 US Open-hålen. I måndags blev det nio till, men tisdagens baninspektion regnade bort.
– Banan är ungefär som jag förväntade mig, väldigt amerikansk: fräcka vattenhinder, vita bunkrar och ondulerade greener. Googlar du "american course" är det nog den här som kommer upp. Men den är jättefin, verkligen.
Tror du att den kan passa ditt spelsätt?
– Ja. Men egentligen handlar det inte om det – jag ska bara hantera den på rätt sätt.
Vad blir nycklarna för att lyckas med det?
– Extra tanke. Tävlingen kommer definitivt att avgöras på och runt greenerna. Från tee till green är banan inte så himla svår, grejen är att du måste placera bollen på rätt ställe. Ligger du på fel sida hålet kan du få riktiga monsterputtar. Och greenerna är jättesnabba.
Vad förväntar du dig i väderväg?
– Det är väldigt fuktigt här. Efter regn brukar det bli ännu fuktigare sen, när det väl blir varmt. Det blåser sällan, så det kommer att bli svettigt och kännas instängt.
Sett till förutsättningar – är det här din hittills svåraste uppgift?
– Svårt att säga, det är så mycket som spelar roll. Jag tycker att det är svårare att spela i fem klubbors vind (fritt översatt: full storm) på Troon i Skottland än när det vindstilla här.
Läs också Linn Grant: ”Det är coolt att skaka av nervositet”
Linn Grant räknar med tuffa flaggplaceringar och att ingen lär gå särskilt många slag under par. Men något eget resultatmål har hon inte.
– Mina mål handlar mer om mitt agerande, att hålla mig till mina rutiner och vad jag har för kroppsspråk. Gör jag samma sak borde jag spela likadant – och då borde det gå okej.
US Open är ju en enorm upplevelse. Kommer du att kunna njuta av den?
– Ja, helt klart. Det kommer att bli nervöst, men inte jobbigt. Jag njuter av att det är nytt och pirrigt – jag kommer att ha roligt.
Gå till toppen