Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rickmansgården blir LSS-boende

Bristande plats på befintliga boenden och omflyttningar är bakgrunden till att kommunen nu vill använda Rickmansgården som LSS-boende.

Kommunen har fått klartecken att börja använda Rickmansgården som LSS-boende. Byggnaden har de senaste året fungerat som ett HVB-hem, men till sommaren räknar kommunen med att alla som bott där ska ha flyttat till egna lägenheter.
Läs också Socialförvaltningen fortsätter spara – trots fackets varningsflagg
Tidningen har tidigare berättat att socialförvaltningen vill ta hem LSS-brukare från placeringar i andra kommuner då den lösningen är för kostsam. Men i Klippan har man haft ont om LSS-platser och för att komma till rätta med sökte man i förra veckan bygglov för ändrad verksamhet på Rickmansgården.
Enligt kommunens socialchef, Agneta Hugander, ska man börja med att temporärt flytta korttidsenheten för barn och unga från badvägen i Klippan till Rickmansgården i Ljungbyhed. Syftet med det är att förvaltningen ska kunna starta upp en helt ny enhet med LSS-boenden på badvägen.
Efter en genomgång av brandsäkerhet och ventilation har socialförvaltningen nu fått bygglov för förändringen med start under torsdagen, den 31 maj.
Gå till toppen