Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torkan och hettan oroar inte Malmö Garden Show

Solen steker över Slottsträdgården, det är 28 grader i skuggan. Men torkan och solen oroar inte arrangörerna av Malmö Garden Show.

– Det är kämpigt för alla. Men vi vattnar inte några gräsmattor i alla fall, säger trädgårdsmästare Linnéa Dickson, ansvarig för balkong- och trädgårdsutställningarna.
Liksom tidigare år väntas uppåt 60 000 besökare till Malmö för grön inspiration 1-3 juni. Nytt i år är tips om hur vi kan minska matsvinnet men också fem stycken pocket gardens. Det är pyttesmå odlingslotter på vardera tolv kvadratmeter som studenter på Lantbruksuniversitet i Alnarp tagit fram.
Fanny Stenegard har skapat en pocket garden med namnet ”I dödens väntrum”.Bild: Bengt Arvidson
Fanny Stenegard ska bli trädgårdsingenjör med inriktning design. Hon har formgett ”I dödens väntrum”, en lätt makaber miniträdgård med en stor sjukhussäng i mitten.
– Jag har gjort ett rum så som jag skulle vilja ha det på en palliativ vårdavdelning.  I stället för att ligga i en kal sjukshussal kan man få titta upp i trädkronorna och känna doften av växter och jord under sin sista tid i livet.
På området finns också sju utställningsträdgårdar, sex utställningsbalkonger och 64 företag och föreningar som bjuder unga och gamla på gröna marknadsupplevelser.
– Dessutom har vi arton mat- och fikaställen. Vi vill skapa mer festival än mässa, säger Jessica Grundén som är mat- och marknadsansvarig för den åttonde trädgårdsfesten i Malmö.
In i det sista pågår förberedelserna för den stora marknaden, där 64 företag och föreningar deltar.Bild: Bengt Arvidson
Text.
Gå till toppen