Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jeppe kommer tillbaka – dubbelt så många turer över sundet för Sundsbussarna

Sundsbuss Jeppe kommer tillbaka och gör Pernille sällskap mellan Helsingör och Helsingborg. Det innebär att det i slutet av juni blir två avgångar i timmen för Sundsbussarna, rapporterar Helsingörs dagblad.

Sundsbuss Jeppe på väg ut ur Helsingborgs hamn 1991.Bild: Bo Nilsson
Rederi Sundbusserna har nyligen köpt Jeppe från Spar shipping i Köpenhamn, och den kommer därmed åter att trafikera sträckan Helsingborg-Helsingör. När nuvarande Pernille får en partner ökar Sundsbussarna sina avgångar från en till två i timmen.
Läs också Sista turan med Jeppe
Rederiet har länge haft ambitionen att köra tätare avgångar, eftersom många kunder efterfrågat det.
– Vi vill leva upp till de motton som Sundsbussarna hade förr, till exempel "Det går alltid en Sundsbuss", säger redare Hans Froholdt till Helsingörs dagblad.
Med fler turer tror företaget på ökad arbetspendling mellan länderna. Dessutom finns planer på charterseglatser på sundet, till exempel till Ven.
Sundsbussen Jeppe tradikerade Ven 2014.Bild: Fredrik Johansson
Kostnaden för att köpa Jeppe vill rederiet inte uppge. Hur många passagerare den tar idag framgår inte heller men när båten tidigare trafikerade sundet tog den 160 personer.
Sundsbussarna har trafikerat Helsingborg-Helsingör i över 50 år. Ett tag var hela fyra Sundsbussar i trafik.
HD rapporterade för två veckor sedan att Sundsbussarna kan få ett nytt färjeläge i Helsingborg:
Gå till toppen