Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Drunkningsolycka i Borstahusen – 75-årig man dog

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till Borstahusens camping på lördagseftermiddagen sedan en man hamnat i nöd vid en brygga.

En 75-årig man påträffades i vattnet. Räddningspersonal genomförde livräddande åtgärder innan mannen fördes till sjukhus. Vid 19.20-tiden meddelade polisen på sin hemsida att mannen hade avlidit av sina skador.
– Mannen är avliden och anhöriga är underrättade. Vi vet inte i nuläget exakt vad som hänt i vattnet, säger Rickard Lundqvist på Skånepolisens ledningscentral.
Enligt polisens hemsida var det svårt för räddnings- och ambulansfordon att ta sig fram till platsen på grund av ett stort antal felparkerade bilar. Vidare skriver polisen att folk inte hörsammade polisens uppmaningar att utrymma bryggan och att en del vägrade flytta på sig när räddningspersonalen behövde utrymme för räddningsinsatsen.
Efter att räddningsinsatsens avslutats bötfällde polisen totalt elva bilar för felaktiga parkeringar. Men samtidigt ser polisen inget samband mellan trafiksvårigheterna och utgången av olyckan.
Gå till toppen