Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Avslöjar: Rögle värvar jättetalang från AIK

Rögle fortsätter rusta inför nästa säsong. Enligt uppgifter till HD-sporten är jättelöftet Nils Höglander, 17, detaljer från att lämna AIK för spel i Rögle.

Nils Höglander i AIK-tröjan 2017.Bild: Anders Wiklund/TT
Nils Höglander har trots sin unga ålder en imponerande meritlista. Forwarden, som är fostrad i Malå IF och kommer från Bockträsk i Lappland, fick debutera i AIK:s A-lag i hockeyallsvenskan redan säsongen 2016/17 som 15-åring. Då stod han för åtta poäng på 24 matcher.
Nils Höglander gjorde 34 matcher för AIK: seniorer den gångna säsongen och från U16 och uppåt har han varit bofast i de svenska ungdomslandslagen. Han spelade nyligen U18-VM.
Nils Höglander anses vara en av de största talangerna i Sverige i sin ålderskull och nu ska han vara redo för ett miljöombyte.
Enligt HD-sportens uppgifter blir det Rögle som lyckas vinna kampen om Nils Höglanders signatur. Övergången ska vara detaljer från att bli helt klar och kontraktet flerårigt.
HD-sporten söker Rögles sportchef Chris Abbott för en kommentar.
Fakta

Nils Höglander

Ålder: 17 år.

Klubbfattning: Vänster.

Position: Vänsterforward.

Moderklubb: Malå IF.

Övriga klubbar: Clemensnäs J18, Timrå U16, J18, AIK J18, J20 och A-lag.

Landskamper: 29J (4 mål och 7 assists).

Övrigt: Har spelat TV-pucken med Västerbotten, 2014/15 och 2015/16.

Gå till toppen