Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Emma Lindqvists sköna besked: "En stor möjlighet"

Ger knäskadan med sig får Emma Lindqvist debutera i seniorlandslaget.
– Nu vet jag att jag har ögonen på mig, säger den OV-fostrade talangen.

Helsingborgaren Emma Lindqvist är uttagen i seniorlandslaget för första gången.Bild: Bildbyrån
För drygt tre veckor sedan fick säsongen med H65 Höör ett blytungt slut för helsingborgaren Emma Lindqvist. Den 20-åriga mittnian brände ett läge i slutet och Sävehof kunde avgöra SM-finalen med bara några sekunder kvar.
Nu ser det dock ut som att talangen kan få ett fint avslut på en säsong där hon tagit stora kliv framåt ändå. Emma Lindqvist är en av tolv debutanter i landslagstruppen som tagits ut till träningsturneringen i Sydkorea den 16–21 juni.
– Truppen har ju släppts, men det är faktiskt oklart om jag kan hänga med eller inte. Jag har en liten knäskada och ska ge slutgiltigt besked på torsdag. Om det blir så att jag kan följa med är det självklart en oerhört stor möjlighet, även om jag inte kan ställa in mig på någonting än, säger Emma Lindqvist.
Skönt att veta att du finns med i landslagsledningens framtidstankar?
– Absolut, det är självklart kul att bli uttagen. Nu vet jag att jag har ögonen på mig.
Sverige ska möta både värdlandet Sydkorea och Ukraina två gånger.
– Vi som är yngre får lära oss landslagets spel för att det inte ska bli ett stort hopp när nya kommer in. Att bara få åka till Sydkorea kan bli en otrolig resa och en upplevelse i sig.
Emma Lindqvist har gjort två säsonger i H65 Höör. Hon har tagit en allt större roll i laget som har ett SM-guld och ett silver i bagaget. I framtiden hoppas OV Helsingborg-produkten kunna vidga sina handbollsvyer ännu mer.
– Just nu tänker jag mest på att jag vill vinna ett nytt SM-guld. Om jag fortfarande tycker det är roligt längre fram skulle jag vilja utmana mig själv och kanske komma utomlands. Landslagsspel ser jag som en stor bonus, det är väldigt få som lyckas ta sig dit.
Sverige blev nyligen klart för EM-slutspelet i Frankrike i vinter efter kvalseger mot Makedonien. I den här svenska truppen är det fyra spelare som har tidigare meriter från landslagsspel: Olivia Mellegård, Sofia Hvenfelt, Mathilda Lundström och Cassandra Tollbring.
Att övriga är debutanter passar perfekt, enligt förbundskaptenen Henrik Signell.
– Det finns inte så många tillfällen att testa nya spelare, så det ska bli riktigt kul att åka till Sydkorea med det här gänget. De här är spelare som har eller har haft tongivande roller i sina klubblag och har varit med och tränat med ligalandslaget tidigare, så de har därmed förberetts på hur det funkar i A-landslaget, säger Henrik Signell i ett pressmeddelande.
Gå till toppen