Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Unga EVS-tjejer på tuff turné i Polen

Unga EVS-tjejer lirade i Polen.
Engelholm har en flerårig tradition att satsa på en internationell matchning även för sina ungdomslag och nu har två gäng varit i väg på en stor turnering i Polen. För 16-årslaget blev det fyra segrar och fyra förluster, mot lag från tretton olika nationer.
– Vi har gjort stora framsteg och är nöjd med vår åttonde plats. Vi har spelat riktigt bra och de förluster vi haft har varit med 2-1. Nu ser vi fram mot att se dessa tjejers framtida volleybollspelande, summerar tränaren Ronnie Wilhelmsson.
Från Engelholm spelade Maja Henriksson, Daniella Åström, Ella Petersson och Thea Larsson, medan Lykke Nilsson och Agnes Johannesson lånats in från Kronan, Louise Olsson från Svedala samt Olivia Ottosson, Alma Schilken och My Ekholm från Ystad.
– Vi ser det som ett sätt att stärka volleybollen i Skåne, så att hela regionen får nytta av detta internationella utbyte, säger Ronnie Wilhelmsson.
För det yngre EVS-laget, med tjejer födda 2004, blev det en femteplats.
Gå till toppen