Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är två heta namn i ÖVK:s jakt på tränare

Två gamla ÖVK-are finns med på listan när vårens SM-medaljör ska hitta ny tränare. "Jag har pratat med Örkelljunga", bekräftar båda.

Tony Westman fick sparken i Hylte/Halmstad, men nu har både han och klubbens guldtränare Per-Erik Dalqvist pratat med Örkelljunga om framtida jobb.
Örkelljunga står fortfarande utan tränare, men här är i alla fall två namn på klubbens önskelista:
– Jag har pratat med många klubbar och ÖVK är en av dem, säger både Per-Erik Dalqvist och Tony Westman.
Dalqvist och Westman har båda ett förflutet i Örkelljunga och båda jobbade i Hylte/Halmstad under den senaste säsongen. Westman fick sparken som damtränare under märkliga former och Dalqvist – jo, han stavar numera utan h – är tveksam till en fortsättning, trots vårens SM-guld.
– Vi har pratat om en fortsättning och jag har lagt fram mina önskemål. När det gäller ekonomin var vi överens ganska snabbt, men sedan har jag inte hört så mycket och organisationen är minst lika viktig, säger Hylte/Halmstads mästarcoach.
Per-Erik Dalqvist erkänner att klubben vill att han ska ansvara för både herrlag och damlag, men för att det ska fungera krävs en stark stab runtomkring:
– Då kan det mycket väl fungera, att ha två lag. Men som det var den här säsongen jobbade jag alldeles för mycket, så nu vill jag se en annan lösning. Men än så länge är vi inte där.
Den snart 38-årige volleybolltränaren spelade i Örkelljunga för drygt tio år sedan och började sedan sin ledarkarriär i den klubben. Förra sommaren återvände Dalqvist till Sverige, efter fyra års utlandsjobb, och nu kan en återkomst till ÖVK bli aktuell.
– Med Bengt Olsson tillbaka som ordförande vet man att det blir ordning och reda. Men det finns andra alternativ, jag har bland annat också haft anbud från utländska klubbar.
Per-Erik Dalqvist jobbar just nu som scout åt det svenska herrlandslaget, men han hoppas samtidigt att en ny klubbadress ska vara klar inom någon vecka. Tony Westman, som även han är med i den blågula ledarstaben, ligger lite lägre och i hans fall kan det mycket väl bli så att volleybollen får vila ett tag.
– Ja, det kan bli ett lugnare år, trots att jag inte saknat anbud.
Westman har träffat ÖVK-ledningen vid ett tillfälle och han ser sin moderklubb som en lockande utmaning.
– Förutsättningarna är bättre än på länge, med nya hallen och med Bengt som ordförande. Men egentligen kan jag inte säga så mycket mer just nu.
I Örkelljunga inser nye sportchefen Robin Andersson att det börjar brådska:
– Många av spelarna avvaktar med besked, innan de vet vad det blir för tränare. Därför ligger främsta fokus och mycket jobb på det just nu.
Gå till toppen