Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Allt fler firar nationaldagen på Fredriksdal: ”Det är ju inte något som man är uppvuxen med att fira”

Picknickfiltar i mängd, glass och kaffe i långa banor och så fladdrande blågula flaggor mot en blå himmel. Nationaldagsfirandet lockar stora skaror till Fredriksdal.

Mariann Persson och Kicki Sandström hade hittat en bra plats i gröngräset för sin nationaldagspicknick.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Det verkar som om vi börjar kunna det här med nationaldagsfirande. Blå himmel, grönt gräs, nåja, musik och viftande flaggor i stort sett i var mans hand. Nationaldagen på Fredriksdal lockar allt fler besökare och onsdagen såg inte ut att bli ett undantag. Kön ringlade lång och bred en bra bit ner i allén när besökare följde efter musikorkestern in på Fredriksdal.
Fri entré och aktiviteter för hela familjen stod på programmet med dans, konsert, flaggutdelning och så mycket mat. Balkan kulturförening, Kurdiska internationella kvinnoföreningen, Italienska klubben, Grekiska föreningen, Latinamerikanska fanns på plats och hade dukat fram både mat, kakor och dryck för de som ville smaka.
Picknick var annars ordet för dagen och Mariann Persson och Kicki Sandström hade slagit sig ner i gröngräset framför scenen med allt vad de behövde. Filt, duk, servetter, kaffe, jordgubbar och varsin svensk flagga.
– Det här är ett bra sätt att fira nationaldagen, tyckte Kicki Sandström.
– Det är ju inte något som man är uppvuxen med att fira. Tidigare var det en vanlig jobbedag men nu är man ledig och det är andra gången jag kommer hit, säger Mariann Persson.
Gå till toppen