Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Europamästare i längdhopp och bolltrixare med världsrekord satte fart på motionsdag

Motionsdagen i Båstad har blivit en tradition för hela familjen. Många motionärer och en europamästare ställde upp på startlinjen.

Josefin och Felicia Beskow lär sig snabbt konsten att gå på spann med snöre.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Den som ville kunde starta dagen redan klockan tio då Båstads Gif sparkade igång sin årliga motionsdag på Örebäcksvallen med loppis och tipsrunda. Kanske det lite svalare vädret lockade extra och det bildades snabbt kö vid efteranmälningarna till dagens tre lopp på en, fem och tio kilometer.
Båstads juniorer startade 10.30 och det var ett piggt gäng som ställde upp på startlinjen. Till sällskap fick de bollkonstnären Emil Jylhänlahti som också värmde upp med att visa en del av sina trix innan loppet.
– Jag har haft för mycket fritid, förklarade han sina två världsrekord i bolltrixandet.
Det senaste innebar 55 000 tillslag på bollen. Men redan när han var tio år så hade han tränat sig till att klara 400 tillslag utan att tappa bollen och så lovade han att visa fler trix för de som ville efter loppet.
Josefin och Felicia Beskow passade också på att värma upp lite inför loppet och hade hittat en hinderbana med många olika övningar som de testade. Tillsammans med mamma Sara var de på Motionsdagen för första gången.
– Vi bor i Båstad men vi har inte tagit oss hit innan. Den här gången var det barnen som ville vara med och springa och så har jag hört att det ska vara en trevlig dag för familjen.
Fotbollsmatcher skulle det också bli under dagen innan årets nyhet Utmaningen avslutade dagen vid 13.30. Det var längdhopparen Mattias Sunneborn som tagit sig till Båstad där han blev utmanad av vännen Thomas Andersson på 60 meter. Förloraren skänker 10 000 kronor till organisationen Suicide Zero.
Full fart när juniorerna ger sig iväg på sitt första varv.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Emil Jylhänlathi värmer upp med lite bolltrix för publiken innan dagens första lopp.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Gå till toppen