Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Final och tennistronen i semifinalpotten

Semifinalen i Franska mästerskapen har två betydelser – vem som går till final, men också vem som blir världsetta i tennis nästa vecka. Blir Simona Halep kvar på tronen eller tar Garbiñe Muguruza över?

Garbine Muguruza gick enkelt till semifinal i Franska mästerskapen. Där möter hon världsettan Simona Halep och har chans att ta över tennistronen nästa vecka.Bild: Christophe Ena/AP/TT
Fjolårsfinalisten Simona Halep vann sin kvartsfinal över Angelique Kerber med 2–1 i set.
Tyskan Kerber vann det första setet i tiebrek. Därefter tog den rumänska toppseedade spelaren över och vann de följande seten med 6–3, 6–2.
– Det blir alltid tuffa matcher mot henne. Jag missade mycket i början, jag försökte för mycket. Sen ändrade jag taktik och det fungerade, säger Halep.
Halep har ännu inte tagit någon grand slam-titel, men hon var i final i Paris både 2014 och 2017.
I semifinalen väntar världstrean Garbiñe Muguruza. Spanjorskan tog sig dit betydligt enklare än Halep när hon vann över den förra världsettan Maria Sjarapova med 6–2, 6–1. Det var ryskans största förlust i en grand slam-turnering på mer än sex år. Och femte förlusten på 25 grand slam-kvartsfinaler.
– Jag kände mig pressad, det var sån kraft bakom slagen. Och jag hade inte rytmen, säger Sjarapova på presskonferensen.
Sjarapova fick en gratisplats i kvartsfinalen sedan Serena Williams skadat sig. Väl där hade hon inte mycket att sätta emot Muguruza, trots att hon vunnit de tre gånger som de tidigare mötts och vunnit i Paris två gånger tidigare. Det var första gången efter dopningsavstängningen för meldonium som Sjarapova var i en grand slam-kvartsfinal.
– Jag mötte en bra spelare så jag var tvungen att ta fram min bästa tennis. Jag är nöjd med min insats, jag spelade stabilt, säger Muguruza, som ännu inte förlorat ett enda set i årets turnering på gruset på Roland Garros.
Hon förväntar sig dock en mycket tuff semifinal mot Halep.
– Jag tycker att hon är den bästa spelaren just nu, och hon är ju världsetta också. Jag ser fram emot semifinalen, säger Muguruza som vann Franska mästerskapen för två år sedan.
Läs alla artiklar om: Franska mästerskapen 2018
Gå till toppen