Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: "Hundägare gör som de vill"

Strandbadenbo reagerar på lösa hundar.

Det är synnerligen märkligt , att så många hundägare tycks vara antingen icke läskunniga eller fullständigt övertygade om att de kan göra som de vill.
Vi bor längs Kullaleden i Strandbaden och flera gånger varje dag kommer hundägare utan att ha koll. Man låter hundarna springa lösa längs stranden , ut i vattnet där det nu simmar små ungar, man låter dom göra sina behov utan att ta upp , med risk att vi andra trampar i skiten.
Hur kan man tillåta sig denna fullständiga nonchalans?
Det stod information i tidningen HK-magasinet om var man kan bada sina hundar och hur man ska bete sig. Men det står helt klart att just dessa hundägare har egna regler, man bekymrar sig inte över att det finns bestämmelser eller att man tar hänsyn till djur , natur och människor.
Hur ska man få bukt med detta ofog? En sak kunde kanske vara bra, höj hundskatten till 10 000 kronor per år. Ge dryga böter för dem som inte följer bestämmelser, kanske kan detta hjälpa.

Frustrerad medborgare

Gå till toppen