Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Intensiv arbetsdag för kungafamiljen

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och kommunstyrelsens ordförande i Hallstahammar Catarina Petterson åker hästdragen vagn under nationaldagsfirandet vid Strömsholms slott.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Liksom varje år öppnade Carl XVI Gustaf slottet för årets nationaldagsfirare. Inte hela slottet förstås, men det var fri entré till slottets museer och utställningar. Kungaparet fanns med vid öppningsceremonin och hälsade välkomna till en dag fylld av aktiviteter.
Nationaldagen är i regel en intensiv arbetsdag för kungafamiljen. Efter att ha invigt årets upplaga av "Öppet slott" närvarade kungaparet tillsammans med Prins Carl Philip vid en stipendieutdelning i teckningstävlingen "Den tänkande handen" i Gustav III:s antikmuseum.
Även kronprinsessparet har hållit sig aktiva under nationaldagen med ett besök på Strömsholms slott. Under kvällen infinner sig hela kungafamiljen för sedvanligt firande på Skansen.
Gå till toppen