Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bada inte i Kullabygden – avloppsvatten går rätt ut i Sundet

Miljöavdelningen avråder från allt badande längs kusterna i Höganäs.

Bild: Anders Malmberg
Strömavbrottet får konsekvenser får de som är sugna på att bada i Kullabygden. Vid 11-tiden på torsdagen gick miljöavdelningen ut med en avrådan från att ta sig ett dopp – trots att vädret är finfint och badtemperaturen behaglig. Orsaken är att reningsverket just nu inte kan ta emot avloppsvatten.
– Vi kan inte garantera rent vatten. Det finns ett antal avloppspumpstationer som inte fungerar. Så istället för att gå till reningsverket går avloppsvattnet ut i havet, säger miljöinspektör Max Sambergs.
”Vi kan inte garantera rent vatten”, säger miljöinspektör Max Samberg.
Redan vid lunchtid ska skyltar komma upp på badplatserna runt om i kommunen.
– Vi sätter upp på 14-15 olika badplatser, även de som inte sköts av kommunen, säger Max Sambergs.
Hur länge rekommendationen kvarstår är oklart. Det beror på hur länge strömavbrottet pågår och när pumpstationerna kan komma igång igen.
– Vi vet inte hur bräddningen påverkar vattnet. Det finns en risk och då måste vi enligt våra regler avråda från bad, säger Max Sambergs.
Gå till toppen