Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Marinbefäl i Karlskrona hotas av avsked

Ett högt befäl vid marinbasen i Karlskrona riskerar att avskedas från Försvarsmakten sedan personen ska ha förvarat känslig information helt i strid med försvarets regelverk. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Ett högt uppsatt befäl vid marinbasen i Karlskrona misstänks för att ha förvarat känslig information helt i strid med Försvarsmaktens regelverk. Nu hotas befälet av avsked, skriver Kvällsposten.
– Det enda vi kan säga är att det lämnats in en begäran om att personen ska skiljas från sin tjänst. Nu är det ansvarsnämndens uppgift att ta hand om detta, säger Carolina Lorentzson Nilsson, informationschef vid marinbasen, till tidningen.
Befälet ska även ha kopierat uppgifter från olika lagringsutrymmen till icke godkända system.
"Befälets lojalitet och pålitlighet att hantera sekretessbelagda uppgifter har brustit på ett sätt som gör att det inte längre finns förtroende för honom i Försvarsmakten", skriver Erik Andersson, chef för marinbasen, i sin anmälan till försvarets personalansvarsnämnd, enligt Kvällsposten.
Gå till toppen