Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fritt fram för dopp i havet på vissa badplatser

Kommunen meddelar på sin Facebooksida att det går att bada i Viken och längs med norra Kullaberg.

På Kvickbadet avråder fortfarande kommunen från att bada. Men det finns andra ställen där det är fritt fram.Bild: Anders Malmberg
Vid strömavbrottet på torsdagen satte miljöavdelningen upp information på kommunens alla badplatser om att de avråder från att bada i havet.
Anledningen är att reningsverket inte kunde ta emot avloppsvatten, utan fick bredda. Alltså orenat avloppsvatten gick rätt ut i havet.
På fredagseftermiddagen kom annat besked på Höganäs kommuns Facebooksida. VA-avdelningen har kontrollerat vilka pumpstationer som hade problem under strömavbrottet.
Resultatet blir att kommunen tar bort avrådan om bad vid Arilds kallbad, Gräsa brygga och Vikens havsbad inklusive Golfbanegränd.
På norra sidan av Kullaberg, från Ablahamn till Arild och i Viken gör miljöavdelningen bedömningen att vattnet är okej. De kan inte garantera det, men risken är mindre än på övriga badplatser i kommunen.
På tisdag ska vattenprover tas på badvattnet.
Gå till toppen