Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här smyckas Landskrona inför dagens firande

Det smyckas för fest i Landskrona inför dagens firande med studentutspring på Rådhustorget.

Kristina Eriksson är en av dem som förbereder Landskrona för dagens firande
Det är förstaårslever på YH eventkoordinatorutbildningen i Landskrona som varje år har till uppgift att utforma programmet och att smycka Landskrona inför studentfirandet.
Och det går åt många ballonger. Blåa och gula.
– Vi bygger bland annat ett ballongvalv inför utspringet på Rådhustorget, berättar Karolina Hallén, projektledare för den sex personer stora projektgruppen som även har hjälp av 24 volontärer från utbildningen.
Kristina Eriksson tog själv studenten hemma i Ystad för tre år sedan. Nu har hon flyttat till Landskrona för att läsa den tvååriga utbildningen till eventkoordinator.
SA15A står det på skylten som hon har i handen.
– Jag sätter upp skyltar så att anhöriga lättar hittar sin student bland allt folk som kommer hit, berättar hon.
För studenterna börjar dagen med fotografering innan de bussas till Hotell Öresund för den traditionella lärarlunchen.
Sedan promenerar man bort till Landskrona teater där det väntar tal, underhållning och utdelning av stipendier.
I år är det 103 elever från nio olika utbildningar som tar studenten. I fjol gick de sista kullarna ut från Allvar Gullstrand och Selma Lagerlöfgymnasiet. I år är det premiär för avslutningskullar från Öresundsgymnasiet som blev resultatet när staden slog ihop sina båda gymnasieskolor.
Elias Wilén smyckar entrén med ballonger inför storebror Linus hemkomst efter studentutspring i Helsingborg..
Cirka klockan 14.30 samlas man utanför teatern för sedvanlig marsch genom centrum, via gågatan på Järnvägsgatan, Borgmästargatan, Eriksgatan, Storgatan, Norra Långgatan och fram till Rådhuset.
Läs också Här går studenterna inför utspringet i Landskrona
Studentutspringet sker klockan 15. Då har man också satt upp avspärrningar på torget för nära och kära som väntar på "sin" student.
Gå till toppen