Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kulturhotellet i Helsingborg öppnar sin första sommarsalong

Fjorton konstnärer visar sina verk under juni och juli.

– Det roligt att vi fått fram en sådan bredd bland utställarna, säger Axel Swanstein.
Axel Swanstein i färd med att hitta en lämplig plats för Peter Åströms målningar.Bild: Stefan Lindqvist
Förra sommaren var Kulturhotellets lokaler upptagna av Museum of Failure. Men i år får Axel Swanstein och Peter Eriksson möjlighet att öppna sin första sommarsalong.
– Det här är något som vi velat sedan vi öppnade. Vi får många ansökningar till vår utställningsverksamhet, men utrymme och tid är begränsat och därför är det bra att vi nu kan ha vår egen sommarsalong, säger Axel Swanstein.
Målning av Peter Åström.
Intresset har varit stort från konstnärerna.
– Vi fick in över 150 ansökningar och utifrån det har vi och vårt lilla konstråd valt ut fjorton utställare, säger Axel Swanstein.
Samtliga utställare bor eller är födda i Skåne och uttrycksformerna är allt från olja och akryl till broderi, bronsskuplturer, foto och även en videoinstallation.
Verk av Lie Svennbeck i form av textilt material i lager.
– Det är väldigt kul att vi har fått fram en sån bredd, säger Axel Swanstein.
– Dessutom är det roligt att se konstnärer som vi inte kände till sedan tidigare. Ett av flera spännande namn är Maya Vermer. Hennes målningar väcker många känslor.
En målning av Maya Vermer som precis packats upp för hängning.
De fjorton utställarna på sommarsalongen är Maya Vermer, Emma Sandström, Lie Svennbeck, Niels Christensen, Annika Thorsén, Martin Severinsson, Fredrik Segerfalk, Peter Åström, Lars Blücker, Sanja Matonickin, Zoran Luka, Simon Marsiglia, Olof Behrens och Lovisa Ljungberg.
Vernissage är det lördag 9 juni klockan 1218, utställningen pågår till och med den 14 juli.
Gå till toppen