Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Oskar Cosmo: "Jag vill ta upp OV igen"

Oskar Cosmo.Bild: Bildbyrån
Ännu en spelare har bestämt för att stanna i OV Helsingborg och försöka ta klubben tillbaka till Handbollsligan. 22-årige Oskar Cosmo har förlängt sitt kontrakt med ett år.
– Jag trivs bra i OV och i Helsingborg som stad, säger han. Det fanns intresse från några av lagen som kvalade uppåt, men inget alternativ kändes bättre än detta. Jag vill ta upp OV i Handbollsligan igen.
Oskar Cosmo kom från Kristianstad för två år sedan och är nu klar för sin tredje säsong i OV. I offensiven kommer linjespelaren att konkurrera med Linus Nileskog och Jonatan Wilthorn om speltiden. I försvarsarbetet utvecklar han gärna det fina samarbetet med Wilthorn i mitten.
– Det var en omställning att komma till Handbollsligan, det tog på självförtroendet att åka runt och förlora.
– Det var först efter jul som jag började växa i kostymen. Jag tycker ändå att både jag och OV visade att vi kan spela i Handbollsligan.
Om du får en ny chans där framöver – vad vill du förbättra fram till den dagen?
– Den fysiska biten – och min offensiv framför allt. Jag behöver bli bättre där för att bli lite mer komplett.
Oskar Hansson, Linus Nilsson, Mathias Meltzer och Oskar Cosmo är några av de OV-kuggar som valt att följa med ner i allsvenskan. Michael Andersson har dessutom täppt igen målvaktsluckan efter Niklas Krafth, så OV Helsingborg lär få bära ett favoritskap till hösten.
– Det klarar vi, inga problem, säger Oskar Cosmo. Vi är många som både tagit upp OV och åkt ur. Vi är ett sammansvetsat gäng och det är många som vet exakt vad som krävs för att lyckas.
Gå till toppen