Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svantesson om sin framtid med landslaget

Jonas Svantesson har gjort klart med ett nytt jobb, men han fortsätter även i landslaget.

Jonas Svantesson blir klubblagstränare på damsidan och en tuff konkurrent till EVS.
I ett tidigt skede fanns EVS med i bilden och ett par utländska klubbar kändes som intressant alternativ. Men Jonas Svantesson stannar kvar inom svensk volleyboll och i det nya avtalet med Örebro ligger också en fortsättning med landslaget.
– Där har jag fullt stöd från klubben och det var en viktig puck för mig. Landslaget har något väldigt spännande på gång och där vill jag verkligen vara med, även framöver, säger Jonas Svantesson om sina framtida uppgifter.
Efter alla åren; först som spelare och sedan som tränare, växte Jonas Svantesson ut till en av Örkelljungas allra största profiler genom tiderna. Men efter vårens SM-brons bestämde han sig för att gå vidare och eftersom han varit tränare för damlandslaget under de senaste fem säsongerna lockade ett tränarjobb på tjejsidan.
– Jo, så var det och där är ju Örebro utan tvekan en av de bästa klubbarna i Sverige. Jag känner att jag kommer till en miljö, där alla är beredda att jobba hårt och där jag kommer att få mycket kunnigt volleybollfolk till hjälp. Dessutom känns det som om Örebro är på väg uppåt igen, så det här ska bli väldigt roligt.
Officiellt drar den förre ÖVK-coachen igång sitt nya jobb den 1 september – "Fast jag börjar ju redan nu, förstås" – så först hinner Jonas klara av landslagets fortsatta program. Den här helgen har han några lediga dagar, men på söndag samlas de blågula tjejerna igen och 16-17 juni avgörs slutspelet i European League, i Nyköping. Seger där ger avancemang till gulddivisionen.
– Kan vi få ordning på alla pusselbitar, så kommer vi att kunna spela en riktigt bra volleyboll. Om någon slår oss då, så är det bara att lyfta på hatten och gratulera.
Jonas Svantesson har skrivit ett tvåårigt avtal, som kan utvärderas efter halva tiden, men han kommer att ha sin bas i Helsingborg, där familjen bor kvar.
Gå till toppen