Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Den första Bondbruden är död

Tre "Bondbrudar" år 2012, från vänster: Tania Mallet, Eunice Gayson och Britt Ekland.Bild: Jonathan Short/Invision/AP/TT
Eunice Gayson, skådespelerskan som spelade den första så kallade Bondbruden i filmerna om James Bond, har avlidit, rapporterar BBC. Hon blev 90 år gammal.
I "Agent 007 med rätt att döda" (engelska: "Dr. No") från 1962 var Gayson den förste att fråga Sean Connery vem han var – varpå svaret för första gången i filmsammanhang blev "Bond, James Bond".
Producenterna bakom Bond-filmserien, Barbara Broccoli och Michael G Wilson, skickar sina kondoleanser till Gaysons familj i ett uttalande.
"Vi sörjer beskedet att Eunice Gayson, vår allra första 'Bondbrud'. . . har gått bort."
I "Agent 007 med rätt att döda" träffar Trench (Gayson) James Bond (Sean Connery) över ett kortspel i ett franskt kasino. Men signaturfrasen föll inte naturligt till en början – i en intervju 2012 berättade Eunice Gayson att Connery blandat ihop Bonds namn med sitt eget flera gånger. Då föreslog hon att de två skulle ta en drink, och i den följande tagningen satte Connery rätt replik.
Gå till toppen