Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu är det fritt fram för MFF-talangerna i BoIS

TFF-lånet Merlin Nuhanovic gör debut och nu kan BoIS även använda Jakob Andersson och Martin Jönsson i superettan.

Landskronas unge mittfältare Jakob Andersson gjorde flera bra träningsmatcher i vintras och nu kan han bli aktuell för spel även i superettan.
Häromdagen gjorde Landskrona och Trelleborg upp om ett samarbetsavtal och redan i helgens match i Eskilstuna gör inlånade målvakten Merlin Nuhanovic debut i BoIS-truppen.
– V har haft ett behov och nu när Viktor Norling ska gifta sig går Merlin in i stället, konstaterar sportchefen Peter Swärdh.
Swärdh berättar att klubben varit ute efter en back up på målvaktssidan under en längre tid, men frågan har legat på is. Tills nu, alltså.
– Precis som i mycket annat är det ekonomin som styrt och det har funnits annat som vi valt att prioritera. Men nu har vi hittat en lösning med TFF, det kostar oss i stort sett ingenting, och vi har Merlin som ett tredje målvaktsalternativ under resten av säsongen.
Det kan i och för sig bli aktuellt med fler inlånade spelare från Trelleborg – "Ja, teoretiskt kan det bli så" – men det mesta talar för att det stannar vid Nuhanovic. A-lagstruppen har dock breddats genom att klubben skrivit lärlingskontrakt med Jakob Andersson och Martin Jönsson och även om de inte följer med till Eskilstuna lär de bli högaktuella framöver.
– Martin har haft problem med ett lår och dessutom ska både han och Jakob ta studenten. Men det är två ambitiösa spelare, med stor potential, och det ska bli spännande att jobba vidare med dem, säger tränaren Agim Sopi.
De två 19-åringarna anslöt från Malmö FF i vintras och de gjorde en del matcher under försäsongen. Sedan har de fortsatt träna med superettantruppen, men i serien har det inte blivit något spel.
– Det krävs att man har ett proffskontrakt för att få vara med i superettan och vi har valt att avvakta. Det handlar inte om mycket pengar, men vi måste hela tiden vara försiktiga och hitta rätt balans, säger Peter Swärdh.
Nu har BoIS till slut gjort en deal med Malmö FF, som avstår det utbildningsbidrag klubben annars har rätt till. Däremot kommer övriga inblandade föreningar, som Jakob Andersson och Martin Jönsson spelat för, att kompenseras av BoIS. Så nu är det fritt fram för spel även i superettan.
– Jakob och Martin har presterat hos oss och det var det avgörande när vi skrev kontrakten med dem, säger Peter Swärdh.
Risken finns förstås också att BoIS tappar spelare, när transferfönstret snart öppnar. Sadat Karim och Edafe Egbedi har till exempel imponerat så här långt, men enligt Peter Swärdh har det inte kommit in några bud. Swärdh vet inte heller vad som händer med Thierry Zahui, vars kontrakt bröts för några veckor sedan och där det surrats om intresse från Djurgården.
Gå till toppen