Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Partiledarna tolkas under Järvaveckan

Feministiskt initiativs ledare Gita Nabavi talade på Politikerveckan på Spånga IP under söndagskvällen.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Politikerveckan i Järva, i Spånga i nordvästra Stockholm, inleddes på lördagen. För tredje året i rad anordnas veckan, som på flera sätt bär likheter med Almedalsveckan i Visby. Partiledarna för samtliga riksdagspartier plus Feministiskt initiativ kommer att tala under veckan.
I år ska dessutom samtliga partiledartal direkttolkas via en mobilapp, rapporterar Sveriges Radio. Talen tolkas till arabiska, somaliska och engelska.
– Jag ser verkligen fram emot att se människor som, tyvärr, inte kan lika bra svenska som de skulle önska, att de ska få höra talen på det språk som de behärskar, säger Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman till Sveriges Radio.
Första talaren för året är Gita Nabavi, en av partiledarna för Feministiskt initiativ. På söndagen talar Liberalernas ledare Jan Björklund.
Gå till toppen