Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stabilt VM-genrep av Danmark: ”Vi är beredda”

Åge Hareide är debutant som tränare i ett VM-slutspel. Omdiskuterat bland en del danska fotbollssupporters och hårt ansatt under den senaste veckans förberedelser i media.

Bild: SCANPIX DENMARK
FOTBOLL
Landskamp
Danmark 2 (0)
Mexiko 0 (0)
Med två dagar till avresan till Ryssland var det dock mungiporna något upp igen efter 2-0 i genrepet i Bröndby mot Mexiko.
– Stabilt och många som verkligen visade att de kan sina roller, sa Hareide.
– Nu ska vi koncentrera oss på Perumatchen på lördag och få positiva känslor. Det blir fritt på söndagen och sedan samlas vi i lufthamnen på måndag.
Christian Eriksen var tillbaka i laget som offensiv mittfältare och fick verkligen fart på laget, inte minst i den första halvlekens inledning.
– Vi är beredda på VM nu. Någon dag med familj och vänner, sedan hoppas jag att vår optimism håller i sig, sa Eriksen.
Efter bara ett mål i de tre senaste landskamperna var det viktigt med offensiven mot Mexiko.
Nu blev det mål.
Och det var Eriksen som låg bakom chansen som Yussuf Poulsen fick i den 71:a minuten. Han drog till och bollen for upp i krysset bakom den mexikanske målvakten Guillermo Ochoa.
Bara två minuter senare fixade Eriksen själv 2-0 fri med Ochoa. Tottenhamstjärnan var nära 3-0 också.
Att utse matchens spelare var inte svårt.
– Han är en fantastisk spelare. Vi har en tro på att vi kan skapa något stort med Christian. Han hjälper de andra och höjer resten av laget, sa Hareide.
Den tidigare MFF-tränaren ville heller inte ha några skador. Och även om han gjorde en hel del byten så var de inte skadebetingade förrän målskytten Poulsen haltade av med tio minuter kvar att spela. Men det såg inte ut att vara VM-fara.
– Nej, någon dags vila bara. Och det blir det automatiskt. Det var en viktig seger, vi behövde att det lossnade anfallsmässigt, sa Poulsen.
Segern var Danmarks femtonde i rad och i de fyra senaste landskamperna har inte Kasper Schmeichel släppt in några mål.
– Vi är väldigt trygga i defensiven. Och det är en god egenskap att ha i ett lag.
Danmark har sjutton mästerskapsdebutanter i sin VM-trupp. Bara tre spelare – Simon Kjær, Christian Eriksen och William Kvist – har slutspelserfarenhet.
Försvararen Simom Kjær – stark i samarbete med Andreas Christensen – har varit i reklamkonflikt med sitt förbund. Inför VM har Kjaer gjort en reklam för ett spelbolag som förbundet inte samarbetar med.
Kjæer finns i skottlinjen i en nygammal fejd med damlandslaget.
Stjärnan Nadia Nadim kritiserar på nytt DBU och herrlandslaget i en ny bok – ”My story” mitt i VM-förberedelserna. Hon kände det som om de förbundsansvariga såg till damerna som ”kacklande höns”.
Hareide har haft svårt att ta alla svarta rubriker.
Dessutom har det varit stor kritik kring truppen och de spelare som plockades bort.
– Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen för sista gången. När truppen skulle tas ut så var det nödvändigt att spelaren var hundraprocentigt frisk. Därför blev truppen som den blev, sa en märkbart irriterad Hareide.
Startuppställningen: (4-3-3): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger - Kvist, Delaney, Eriksen - Poulsen, Sisto, Jørgensen.
Danmark möter Peru (16 juni), Australien (21 juni) och Frankrike (26 juni)
Gå till toppen