Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Torparträff för de äldre i Teckomatorp

På lördagen parkerade ett 40-tal veteranbilar utanför Ängslyckans äldreboende i Teckomatorp. Men någon biltur blev det aldrig för de äldre.

Barbro Bergqvist, John Jönsson, Margit Jönsson, Per Lundin och Mona Lundin var på plats hela dagen för att titta, och ställa ut, veteranbilar.Bild: Esfar Ahmad
– Det blev svårt med att få ut alla till bilarna, men vi har ställt oss här och många kom förbi för att titta på bilarna, säger en av initiativtagarna Lasse Madsen.
För andra året i rad arrangerades veteranbilsturen i Teckomatorp. Runt 40 bilar, traktorer och motorcyklar, de äldsta från 30-talet körde först en tur runt byn för att sedan parkera på gräsmattan utanför Ängslyckans äldreboende.
– Jag jobbar på äldreboendet och tycker att det är viktigt att alla ska kunna vara med. Då ska det vara nära Ängslyckan, så personalen kan hjälpa till att få ut de boende, säger Karin Madsen, en av initiativtagarna.
Förra året lyckades de få ut flera av de äldre på boendet på en tur. I år fick bilarna istället köra upp till ingången. Enligt arrangörerna var det drygt 200 personer som var på plats för att se kortegen, de flesta från Teckomatorp.
– Det var ett sätt att få ut de gamla för dagen. Men vi hade problem med att få ut alla på ett säkert sätt, så bilarna var uppe och svängde precis vid boendet, säger Lasse Madsen.
Lasse Madsen är en av initiativtagarna till veteranbilträffen i Teckomatorp på lördagen.Bild: Esfar Ahmad
Själv kör han en 28 år gammal Cadillac som han ställt upp bredvid en epatraktor. Alla är välkomna att ställa ut, även om de flesta veteranbilar på plats var unika, berättar Lasse Madsen.
– Vi vill dela med oss av vårt bilintresse, det är unika bilar många av dem. Sedan finns det såklart några dussinbilar på plats också, sådana som man hittar överallt, säger Jan Norberg som var på plats med egen bil.
Har du en dussinbil?
– Nej, detta är en Mazda 929-77, det finns bara 70-tal kvar i trafik i Sverige. Man får köra försiktigt och låta andra köra om när man ska ut i trafiken med den, säger Jan Norberg.
Dagen arrangerades av Svalövs kommun tillsammans med föreningen Teckomatorp Tillsammans. För yngre besökare erbjöds bland annat karuseller, ponnyridning och brandbilsbesök.
– Det har varit helt underbart med mycket folk, säger Karin Madsen.
Gå till toppen