Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Världen skrattar åt bilden på G7-ledarna

G7-mötet i Kanada slutade i osämja och hot om handelskrig – och nu sprids en högst talande bild med Angela Merkel och Donald Trump i huvudrollerna som en löpeld. Samtidigt berättar andra bilder från mötet en helt annan historia.

Bilden från G7-mötet har redan blivit en klassiker.Bild: Jesco Denzel/AP
En skämtare på Twitter har förvandlat Trump till ett truligt småbarn som vält en tallrik spagetti över huvudet framför en besviken mamma Merkel. En annan har förvandlat de hårda överläggningarna under G7-mötet till en Norman Rockwell-målning kallad "The American idiot".
Någon annan har lagt upp en bild på en avslappnat leende Barack Obama från ett tidigare toppmöte, med kommentaren: "Kommer ni ihåg när världen inte hatade oss så mycket?"
Av att döma av reaktionerna och de många parodier som dyker upp i sociala medier är fotografiet redan en klassiker.
Bilden är taget av den prisbelönte fotografen Jezco Denzel på uppdrag av den tyska regeringen – och därför är det kanske inte någon slump att den ser ut som den gör. Förbundskansler Angela Merkel tornar upp sig som en arg lärare över den skamsne lille Donald Trump. Men Macron och May syns knappt.
Samtidigt finns fler bilder från mötet – och därmed lika många versioner av vem som egentligen var mest statsmannamässig.
På en annan bild, som Vita husets talesperson Sarah Sanders twittrat , ser Donald Trump snarare lugn och samlad ut. Självsäkert lutar han sig tillbaka bland de övriga världsledarna, som vädjande böjer sig ner.
Fransmännens officiella bild är tagen från en annan vinkel. Emmanuel Macron står i centrum och gestikulerande försöker han övertyga sin amerikanske kollega medan övriga ledare fascinerat tittar på. Samtidigt är Angela Merkel skymd.
Värdnationen Kanadas version är mer neutral. Här framstår ledarna mer som jämlikar som lugnt försöker överbrygga sina skiljaktigheter – under faderlig översyn av premiärminister Justin Trudeau.
Gå till toppen