Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Migrationsverkets administrativa avdelning stänger i Ljungbyhed

På grund av det minskade antalet asylsökande behövs inte enheten på Ljungbyhed park längre. Men planerna på förvar finns kvar.

Det var under 2015 som Migrationsverket gjorde entré på Ljungbyhed park med ett stort transitboende för asylsökande. Trots att boendet stängde ett år senare har verket sedan dess haft en administrativ avdelning på plats.
Avdelningen har hanterat ansökningar om statlig ersättning från kommuner och landsting. Eftersom antalet asylsökande – och därmed även antal ansökningar – har minskat stänger nu Migrationsverket två enheter, den ena i Ljungbyhed och den andra i Alvesta.
Men helt försvinner inte myndigheten från orten. Planerna på ett nytt förvar på området finns kvar även om de är lite försenade. Tidigare var det tänkt att förvaret skulle öppna redan under senvåren i år.
– Ny prognos är årsskiftet. Det är bland annat tilldelning av byggentreprenör som dragit ut på tiden, säger sektionschefen för förvaret i Åstorp, Anna Nilsson.
Mer om förvaret i Ljungbyhed:
Gå till toppen