Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF kräver miljonbelopp av sparkade Sarfo

Kingsley Sarfo avskedas precis som väntat med omedelbar verkan av Malmö FF efter den fällande domen för våldtäkt mot barn. Tingsrätten dömde honom i fredags till två år och åtta månader i fängelse samt tio års utvisning.

På tisdagen meddelade MFF att klubben sparkar Kingsley Sarfo.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Men MFF går betydligt längre än till att enbart avskeda honom.
– Vi har nu krävt honom - via hans advokat - på en summa motsvarande sign on-bonusen han fick när han skrev på kontraktet, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
Hur stor är den summan?
– Jag kommenterar inte ekonomiska siffror.
Enligt vad Sydsvenskan erfar rör det sig om ett miljonbelopp, men knappast över två miljoner.
Kan det komma ytterligare krav på Sarfo? Kan ni kräva tillbaka lönen?
– Detta är vad vi begärt i nuläget, sen får vi se vad man kan göra i framtiden.
Läs också Från firad stjärna till dömd våldtäktsman
MFF stängde av Sarfo för andra gången i vintras och då utan lön när han häktades. Den innestående lönen lär inte betalas ut förstås. Kontraktet som nu är uppsagt skulle löpt till 2021.
– När vi tittade på domen så var beslutet inte så svårt. Sen ska vi se till att göra rätt enligt det regelverk som finns när vi är en arbetsgivare. Till exempel att han skulle få informationen före media. Det har vi gjort.
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.Bild: LUDVIG THUNMAN
Har ni pratat med honom personligen?
– Nej, vi har enbart pratat med advokaten. Och från och med nu är han inte anställd mer, men vi driver ärendet vidare.
Du har ju tidigare sagt att ni ska göra allt för att bevaka föreningens ekonomiska intressen. Hur agerar ni mot Sirius, hans tidigare klubb?
– Jag säger inte mer än att vi kommer att agera. Den dialogen kommer vi att ha direkt med Sirius.
Kommer ni att begära tillbaka hela övergångssumman?
– Jag kommenterar inte det nu.
Enligt vad Sydsvenskan tidigare erfarit ligger övergångssumman någonstans runt tio-elva miljoner kronor.
Hur påverka det som hänt i Sarfoaffären hur ni kommer att agera vid förhandlingar i framtiden? Kommer ni att göra andra typer av undersökningar?
– Jag skulle vilja säga att vi kommer att jobba som tidigare. Just i det här fallet var det omöjligt att få den här informationen om inte någon berättade det för oss. Alla vi pratade med, så kom inte något sådant här upp till ytan. Det fanns heller ingen pågående utredning kring honom, säger Niclas Carlnén och fortsätter:
– Däremot är det som jag sagt tidigare till Sydsvenskan att vi tittar över avtalstexter och så vidare så att de blir så heltäckande som det är möjligt. Det gör vi i och för sig kontinuerligt, men definitivt i den här typen av situationer.
I samband med MFF:s tränarpresentation under tisdagen kommenterade vd Nicklas Carlnén även Sarfoaffären.
Gå till toppen