Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Örkelljungas kultur- och fritidschef till Laholm

Andreas Meimermondt en av flera Örkelljungachefer som tagit steget norrut.

Andreas Meimermondt rekryterades till Örkelljunga våren 2015 och kom lagom till det sedan länge förberedda byggandet av kommunens nya sport- och kulturarena Forum Örkelljunga, som invigdes 2016.
Nu går han vidare till ny tjänst som kultur- och utvecklingschef i Laholms kommun i Halland, en kommun som de senaste åren plockat flera av sina chefer från just Örkelljunga. Bland dem finns kommunchefen, socialchefen, chefen för IFO och nu då även kultur- och fritidschefen.
– Jag får en fantastisk möjlighet i Laholm att utvecklas i ett större uppdrag. Det blir en fin möjlighet att ta nästa steg i karriären, säger han.
Hur har de här tre åren i Örkelljunga varit, tycker du?
– Jag tycker att vi utvecklats jättemycket. Framför allt tänker jag på invigningen av Forum. Kultur- och fritidsförvaltningen har gått från en undanskymd verksamhet till en som är i centrum, som är känd och har en status och ett namn inte bara i Örkelljunga.
Några råd till din efterträdare?
– Här finns en fantastisk personalgrupp med enorm kreativitet. Så mitt bästa råd är att fortsätta utveckla dem, och att ta vara på det unika med Örkelljunga. Det är en fin liten kommun med en enorm lojalitet och fin gruppkänsla som det är roligt att arbeta i.
Sin sista arbetsdag i Örkelljunga gör Andreas Meimermondt en 13 juli. Innan dess ska han mest syssla med pappersarbete.
– Jag ska avsluta delårsbokslutet och försöka lämna över ett skepp med så lite krångel som möjligt.
Gå till toppen