Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Riksteaterföreningen bjuder på kända ansikten

Rickard Söderberg, Maria Lundqvist och Grynet Molvig kommer till Ängelholm under hösten.

Rickard Söderberg sätter fart på teatersäsongen i Ängelholm.Bild: Tom Wall
Operasångaren Rickard Söderberg har gästat Ängelholm flera gånger. Senast var det med sin föreställning "Rickard Söderberg är Gaytenor" i februari, då det var fullsatt på Jarl Kullescenen. Den 21 augusti är han tillbaka.
– Då har vi Kickoff för den kommande säsongen. Det är tredje gången han håller i detta arrangemang och femte gången totalt han gästar oss, vilket vi naturligtvis är mycket glada för, säger Anne-Cathrine Hagberg, ordförande i Riksteaterföreningen.
Rickard Söderberg kommer att berätta om vad som händer i det stora operahuset i Malmö, men också om dess turnéer. Vid det tillfället finns också representanter för Helsingborgs stadsteater och berättar vad som händer där.
Bland de föreställningar som kommer till Ängelholm märks det att både Birgit Nilsson och Ingemar Bergman skulle ha fyllt 100 år i år.
– De två sätter sin profil på föreställningar den här hösten, säger Anne Cathrine Hagberg.
Den 30 augusti ges "Värp först och kackla sen" en musikalisk berättelse om operasångerskan Birgit Nilsson av och med Mattias Enn.
Ingmar Bergman uppmärksammas med en nyuppsättning av hans klassiker "Höstsonaten" den 23 september. Det handlar om kärlek och svek mellan en mor och dotter som inte vågat träffats på sju år. En av rollerna spelas av Grynet Molvig, som också gästade Ängelholm för några år sedan.
Maria Lundqvist, dubbel Guldbaggevinnare, är en av landets mest efterfrågade skådespelare. Den 18 oktober ger hon "Shirley Valentine", som handlar om en kvinna vars liv inte riktigt blev som hon tänkt sig, men som bevisar att det aldrig är för sent att utforska sina drömmar.
Maria Lundqvist ger sin efterfrågade föreställning Shirley Valentine på Jarl Kullescenen i höst.Bild: Britt-Mari Olsson
Höstsäsongens två sista föreställningar i Ängelholm är "jord" som spelas den 8 november och Carl-Eric Häckner som kommer med sin nya show tre dagar senare.
Förutom dessa gästspel kommer även teaterkännaren Lars Walldov vid tre tillfällen att prata om föreställningar i Malmö som föreningen ordnar resor till.
Gå till toppen