Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succé för Högaborgs nya damlag

Maja Krantz i Linköpings tröja när det begav sig.
Träning en gång i veckan. Hittills har det räckt mer än väl för Högaborgs nystartade damlag i division fyra. Målskillnaden 51–0 på åtta matcher talar sitt tydliga språk. Högaborg har varit totalt överlägset.
– Vi spelar för att det är roligt. Sen visste vi inte alls vad vi skulle vänta oss, säger Maja Krantz.
Flera av spelarna har spelat i allsvenskan och i division ett, Maja Krantz är en av dem och hon har sällskap av syster Emma.
Då är det klart att Högaborg blir överlägset i division fyra.
– Vi var några som kände att ”det är klart att vi ska spela”. Vi har en situation i livet som gör det svårt att satsa just nu, men vi behöver röra på oss, säger Maja Krantz.
Hon hoppas att det här initiativet ska väcka intresset runt Harlyckan och Västergård, inte minst bland de yngre.
– Det finns ju hur många pojkar som helst i Högaborg. De har säkert systrar och kompisar som vill spela.
Även om Krantz säger att den här satsningen är långsiktig är flick- och ungdomslag en förutsättning för att kunna etablera sig på allvar. Förutsättningar för det borde finnas. Den 31-åriga mittfältaren ser sig inte som någon förebild, men hon vidgar vyerna vad gäller rekryteringen.
– Jag hoppas vi kan locka tjejer som i dag inte håller på med fotboll, säger hon.
Glädjen är ett viktigt inslag när Högaborgs damer spelar. Glädje och inspiration kommer man långt på, liksom en stark laganda.
– Det är väl det som är vår största styrka, att vi är ett lag. Sen är det klart att en del av oss har lite skicklighet långt inne som vi kan plocka fram.
Under söndagen bortavann Högaborg mot tabelltrean Torn med 1–0. Nästa onsdag väntar serietvåan Röstånga hemma.
Gå till toppen