Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Böcker sällsynt i Sveriges VM-packning

Serier, filmer och kortspel är vanligast i landslagsspelarnas hantering av "hotelldöden" i Ryssland. Böcker är mer sällsynt. – Jag kör filmer som har gjorts på böcker, säger anfallaren John Guidetti.

Mer bollar än böcker för John Guidetti, här på träning i Båstad i slutet av maj inför fotbolls-VM.Bild: Björn Larsson Rosvall / TT
Med lägret i Stockholm, Båstad och Göteborg kommer svenska landslagets fotbolls-VM bestå av minst 31 hotelldagar.
Om förbundskapten Janne Andersson & Co blir ett av gruppens två främsta lag väntar åttondelsfinal – och därmed ytterligare dagar på ryska lyxhotell.
Det är förutsättningar som berättigar frågan: Hur fördriver spelarna tiden på hotellen?
Mittfältaren Viktor Claesson säger att han gillar att hitta på saker men också att han uppskattar att koppla av med viss litteratur.
– Jag har med lite böcker, filmer och andra sätt att underhålla mig på. Det kan vara poddar, spel och andra grejer. Man blir ganska duktig på att ta med sig grejer som gör att man har saker att hitta på, säger han.
TT: Vad tar du med dig för böcker?
– Jag fick några i vintras som jag fortfarande inte har läst… Jag har inte koll på vilka det är men jag brukar mest gilla verklighetsbaserade böcker, biografier. Mer den typen än deckare. Deckare ser jag på film.
Anfallaren John Guidetti är inte alls intresserad av att hantera "hotelldöden" med tjocka böcker.
– Böcker? Nej, jag är dålig på böcker. Jag kör filmer som har gjorts på gamla böcker, det är jag bra på. Men jag måste bli bättre på bokavdelningen, säger han.
TT: Vilken bok läste du senast?
– Herregud… Jag tror jag läste i "Skuggan av San Siro" (Martin Bengtssons bok gavs ut i april 2007)… Det var länge sedan.
I stället för böcker handlar det mest om att fördriva tiden med bland annat kortspel, tv-spel, filmer och serier.
Backen Mikael Lustig, som uppger att hans VM-packning är lätt, ger en tydlig vink om hur hans lediga timmar i Gelendzjik kommer att spenderas.
– Det är inte mycket som jag tar med mig. Telefon, Ipad... Det är väl det, säger han.
– Jag är ingen tv-spelskille, det blir mest kort och serier.
En av truppens mest trogna kortspelare, Andreas Granqvist, har även han packat lätt och det mest givna i väskan – förutom fotbollsskor och benskydd – är datorn.
– Det är för att se filmer och serier. Jag läser inte. Jag har inget tålamod att sitta med en bok, säger han.
– Jag är väldigt film- och seriegalen.
Gå till toppen