Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: Norra kustvägen utanför Jonstorp måste åtgärdas

Insändarskribent efterlyser åtgärder på Norra Kustvägen.

Då har det hänt igen - en ny olycka på Norra Kustvägen utanför Jonstorp, i korsningen med Gamla Glimmingevägen denna gång. Den här gången, tack och lov, fick alla behålla livet.
Sen jag började skriva om den olycksdrabbade vägsträckan mellan Södåkravägen och Gamla Glimmingevägen, har det skett ett antal olyckor där. Flera med dödlig utgång.
Den fina cykelvägen från Höganäs till Ängelholm har byggts. Bra att det är tryggt att cykla där i alla fall! Men att bygga något liknande de 250 meter det rör sig om på Norra Kustvägen mellan Södåkravägen och Gamla Glimmingevägen, det verkar svårare.
Jag har flera gånger efterlyst något liknande som finns i korsningen väg 112 och Plöningevägen i Höganäs. Fartdämpande åtgärder, hastighetssänkning, cykel och gångväg med övergångsställe. Men nej… jo förresten, farten har sänkts från 90 till 80 Km/t. Vilket hån! Gör varken till eller från, de flesta håller betydligt högre hastigheter än så. Speciellt på mornar, när alla skolbarn skall ta sig över. Snabbast kommer först till jobb…
Men strunta ni i oss bara, vi som bara bor i eller utanför Jonstorp. Lägg pengar och energi på kommunens tätort.
En sak till – sista gången jag skriver om detta! Under 12 år har jag lämnat av barn vid Jonstorpsskolan. (Vi vågade inte låta dem cykla över Norra Kustvägen och de var inte berättigade till buss.)
Varje år har det utlovats bättre och säkrare avsläppningsmöjligheter vid skolan. Men nej, tomma ord. Det är fortfarande kaos på mornarna utanför skolan. Långfingrar som höjs. Bilar som parkerar hej vilt på trottoarer och vid sidan om vägen. Total respektlöshet. Men som sagt, det här var sista gången som i alla fall jag skrev om detta. Nu slipper vi det eftersom våra barn har gått vidare.

Torbjörn Rüsslander

Gå till toppen